Gietvloer onderhoud

De allereerste stap (Opleverschoonmaak)

Voor het gebruiken van uw nieuwe D.T.Z gietvloer raden wij u aan om deze goed te dweilen. Doordat de vloer net gelegd is kan de toplaag vettig aanvoelen en zal deze sneller vuil aantrekken en strepen vertonen . De eerste reiniging dient uitgevoerd te worden met een sterk alkalisch reinigingsproduct die geen zeep residu achterlaat op uw nieuwe D.T.Z gietvloer. Dit klinkt misschien ietwat ingewikkeld, maar bijvoorbeeld pu cleaner van Dr schutz voldoet aan alle eisen. Deze is bij ons verkrijgbaar Let op! houd de mengverhouding aan zoals deze beschreven word. Overdoseren maakt vies!

Is dit proces nou wel echt nodig?
De eerste reiniging dient goed uit gevoerd te worden, zo zorgt u ervoor dat uw nieuwe D.T.Z gietvloer beter vuilafstotend word.

Wanneer deze stap word overgeslagen kunt u daar in de toekomst de nadelen van gaan ervaren en zal het schoonhouden van de vloer meer moeite gaan kosten.
Het is verstandig om de vloer vooraf grondig te stofzuigen om te voorkomen dat losliggend vuil zoals bijvoorbeeld steentjes en zand krassen veroorzaken. dit geldt uiteraard voor elke dweil beurt.

 

Dagelijkse reiniging

Dagelijks reinigen is aan te raden. zo houd u uw nieuwe vloer mooi schoon. begin met het verwijderen van het losse vuil hiervoor gebruikt u gewoon een stofwisser of stofzuiger met parketborstel. olie geïmpregneerde doekjes raden wij af, dit kan schade veroorzaken aan de toplaag van de vloer  en dat wilt u natuurlijk niet.

Na het wissen of stofzuigen van  alle losse vuiltjes op de vloer, is het tijd om de vloer te gaan moppen met een vochtige vlakmop. Voor het beste resultaat kunt u een microvezel vlakmop gebruiken. Deze vlakmop heeft als voordelen dat hij echt al het vuil meeneemt en verwijdert van de vloer, en ook de wanden blijven zo schoon.
Uiteraard wel even wachten tot de vloer droog is voordat u deze weer beloopt.